Bedrijfspositionering ontwikkelen

Wat is een bedrijfspositionering en waarom is het van belang om deze te ontwikkelen als bedrijf of merk? Wij nemen u mee in het verhaal waarom het zo belangrijk is deze positionering op orde te hebben en welke verschillende positioneringsstrategieën er zijn. Belangrijker nog, wij helpen u bij het ontwikkelen van uw bedrijfspositionering.

Een goede positionering in de markt zorgt voor zichtbaarheid en herkenbaarheid. Het bepaalt hoe een bedrijf, merk of product in de markt gezet wordt.

Employer Branding

Wat is een bedrijfspositionering

Een bedrijfspositionering is een positie die een bedrijf of merk inneemt in de huidige markt. De keuzes binnen deze positie zijn gemaakt op basis van het gevoel wat u met uw organisatie wilt uitdragen bij de doelgroep om zo je concurrenten een stap voor te zijn. Veel bedrijven waaronder start-ups of bedrijven die een doorstart hebben gemaakt, hebben behoefte aan een bedrijfspositionering. Echter is een sterke bedrijfspositionering voor ieder bedrijf interessant en belangrijk. Een goede positionering in de markt zorgt namelijk voor zichtbaarheid en herkenbaarheid.

Waarom kiezen voor een (nieuwe) positionering?

Een sterke bedrijfspositionering bepaalt hoe een bedrijf, merk of product in de markt gezet wordt. Een bedrijf kan ook kiezen om een bestaande positionering te vernieuwen. Dit kan bijvoorbeeld nadat werkzaamheden binnen een bedrijf veranderd zijn, het imago veranderd is of wanneer een merk sterker onder de aandacht gebracht wil worden bij de doelgroep. Op veel vlakken is het interessant. Een sterke positionering zorgt er namelijk voor dat uw bedrijf de concurrentie een stap voor is en de voorkeurspositie inneemt.

Een sterke bedrijfspositionering

Naast herkenbaarheid en zichtbaarheid spelen ook het gevoel en de uitstraling van een merk of bedrijf een grote rol. Het gevoel dat de doelgroep bij uw merk of product heeft is bepalend. De doelgroep verkiest het gevoel in de meeste gevallen boven andere factoren zoals bijvoorbeeld prijsbepaling. Uw bedrijfspositionering dient niet alleen in te spelen op de wensen en behoeften van klanten, maar ook op die van uw werknemers en samenwerkingspartners.

Om tot de essentie te komen dienen de kernwaarden van uw bedrijf vastgesteld te worden. Dit is de basis van een goede positionering. Onze adviseurs kunnen u ondersteunen en meedenken bij het bepalen van de kernwaarden en de verdere positionering van uw bedrijf. Bij het bepalen van de positie speelt uitstraling een belangrijke rol. De huisstijl van uw bedrijf of merk is bepalend voor het gevoel wat de doelgroep erbij creëert. Tijdens het ontwikkelen van de huisstijl wordt alles bepaald. Denk hierbij aan het logo, de kleurbepaling, maar ook het lettertype. Alles wordt tot in detail bepaald en vastgelegd.

Ontwikkel uw bedrijfspositionering

Het is tijd om uw bedrijfspositionering te ontwikkelen of te vernieuwen. Veel bedrijven onderschatten het ontwikkelen van een sterke bedrijfspositionering. Een investering die veel tijd en aandacht vereist. Wanneer een bedrijf steken laat vallen binnen het bepalen van een positionering, kan de plank volledig misgeslagen worden. Neem geen overhaaste beslissingen, doordenk alles goed en schakel professionele hulp in. Wij helpen u graag bij het ontwikkelen van een sterke, goed doordachte positionering waarmee uw bedrijf of merk de markt kan betreden of zichzelf kan herpositioneren.

Ondernemingswaarde Bedrijfspositionering ontwikkelen - Huigevoort

Uw bedrijfspositionering dient niet alleen in te spelen op de wensen en behoeften van klanten, maar ook op die van uw werknemers en samenwerkingspartners.