Bedrijfswaardering

Denkt u bij bedrijfswaardering ook meteen aan de “prijs” van een bedrijf? Het is veel meer dan dat! Want wat is de werkelijke waarde van uw bedrijf en hoe komt u erachter? Het is belangrijk om hier inzicht in te hebben, vooral als u van plan bent om uw bedrijf te verkopen of over te dragen. Laat ons u helpen om een duidelijk beeld te krijgen van de waarde van uw bedrijf, zodat u een beter begrip heeft van uw bedrijf en de beste strategieën kan ontwikkelen voor uw toekomstige succes. Onze Bedrijfsadviseurs hebben ervaring met het bepalen van de waarde van bedrijven en kunnen u alles vertellen over de verschillende factoren die hierbij komen kijken. Wacht niet langer en ontdek vandaag nog de echte waarde van uw bedrijf!

De bedrijfswaardering kan via verschillende methodes berekend worden en gaat uit van het bepalen van de waarde van uw onderneming, altijd rekening houdend met toekomstige risico’s en onzekerheden.

Ondernemingswaarde Bedrijfswaardering Home

Wat houdt bedrijfswaardering in?

U heeft jarenlang hard gewerkt om de waarde van uw bedrijf te vergroten. Maar wat is de huidige waarde van uw bedrijf eigenlijk? Een bedrijfswaardering biedt het antwoord op deze belangrijke vraag. Bij deze waardebepaling wordt gebruik gemaakt van verschillende methoden, waarbij rekening wordt gehouden met toekomstige risico’s en onzekerheden. Hierbij worden diverse factoren geanalyseerd, zoals de huidige situatie van uw onderneming, historische prestaties en toekomstige omzetperspectieven. Onze experts voeren deze procedures uit om u te voorzien van een nauwkeurige bedrijfswaardering.

Een bedrijfswaardering is van groot belang wanneer u uw onderneming of een deel daarvan wilt verkopen. Het verkoop- of overnameproces is namelijk complex en vereist een grondige voorbereiding. Een onafhankelijke partij kan u helpen bij het bepalen van de waarde van uw bedrijf, waardoor u meer inzicht krijgt in de prijs die u kunt vragen bij de verkoop of overname. Door deze waardebepaling kunt u zich beter voorbereiden op het proces en de juiste beslissingen nemen voor uw onderneming. Bij De Ondernemingswaarde kunnen onze Bedrijfsadviseurs u bijstaan bij het verkrijgen van een nauwkeurige bedrijfswaardering, zodat u een succesvolle verkoop of overname van uw onderneming kunt realiseren.

Verschillende methodes

De waarde van uw onderneming is met verschillende methodes te bepalen. Om u een beeld te geven van wat deze methodes inhouden leggen we ze kort uit:

Goodwill methode
Bij de Goodwill methode wordt de contante waarde van de (huidige) winst berekend.

Discounted Cash-Flow methode (DCF-methode)
Deze methode wordt vaak gebruikt bij de overname van een bedrijf en hierbij wordt gekeken naar toekomstige verdiensten.

Methode van de rentabiliteitswaarde
Bij de methode van rentabiliteitswaarde wordt zowel gekeken naar het verleden als de toekomst.

Vermogensverhoudingen methode
De vermogensverhoudingen methode is een variant op de methode van rentabiliteitswaarde. Het verschil is dat er een correctie aangebracht wordt op de balansstructuur van de onderneming.

Intrinsieke waarde methode
De intrinsieke waarde methode kijkt direct naar de balans van de onderneming op een bepaald moment.

Een onafhankelijke bedrijfswaardering

Bij De Ondernemingswaarde zijn we niet alleen ervaren, maar ook gepassioneerd in het uitvoeren van bedrijfswaarderingen. Onze specialisten hebben uitgebreide kennis en ervaring in huis om uw bedrijf op de juiste manier te waarderen. Bovendien betrekken we u gedurende het gehele proces, zodat u volledig op de hoogte bent van wat er speelt. Of het nu gaat om het bepalen van de waarde van uw bedrijf voor een verkoop, overname of interne doeleinden, wij staan voor u klaar met passend advies en oplossingen op maat.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over bedrijfswaarderingen of om direct een afspraak in te plannen met onze experts.

Fin. administratief medewerker vacature

We helpen u graag bij het bepalen van de waarde van uw bedrijf en betrekken u bij het gehele proces zodat u weet waar onze specialisten op elk moment mee bezig zijn.