Bedrijfswaardering

Bij bedrijfswaardering denkt menig persoon al snel aan de “prijs” van een bedrijf. Maar een bedrijfswaardering gaat veel verder dan dat. Want wat houdt de waarde van een bedrijf nou eigenlijk in? En hoe kom je achter de bedrijfswaardering? Wij helpen u graag inzicht te krijgen in de waarde van uw bedrijf en leggen u graag uit waarom dit zo belangrijk is.

De bedrijfswaardering kan via verschillende methodes berekend worden en gaat uit van het bepalen van de waarde van uw onderneming, altijd rekening houdend met toekomstige risico’s en onzekerheden.

Ondernemingswaarde Bedrijfswaardering

Wat houdt bedrijfswaardering in?

U werkt jaren hard om uw bedrijf in waarde te laten stijgen, maar wat is uw bedrijf nu echt waard op dit moment? Door middel van een bedrijfswaardering krijgt u het antwoord op deze belangrijke vraag. De bedrijfswaardering kan via verschillende methodes berekend worden en gaat uit van het bepalen van de waarde van uw onderneming, altijd rekening houdend met toekomstige risico’s en onzekerheden. Door middel van een aantal procedures wordt gekeken naar een aantal factoren: de huidige situatie van uw onderneming, prestaties uit de historie van het bedrijf, maar ook de toekomstperspectieven voor het verkrijgen van omzet.

Een reden om een onafhankelijke bedrijfswaardering te laten maken is de verkoop of overname van uw onderneming of een deel daarvan. De verkoop of overname van uw bedrijf is een complex proces en vergt voorbereiding. Door de waarde van uw bedrijf te laten bepalen door een onafhankelijke partij, weet u meer over de prijs die u voor uw bedrijf wilt en kunt vragen.

Verschillende methodes

De waarde van uw onderneming kan op verschillende methodes bepaald worden. Om u een beeld te geven van wat deze methodes inhouden leggen we ze kort uit:

Goodwill methode
Bij de Goodwill methode wordt de contante waarde van de (huidige) winst berekend.

Discounted Cash-Flow methode (DCF-methode)
Deze methode wordt vaak gebruikt bij de overname van een bedrijf en hierbij wordt gekeken naar toekomstige verdiensten.

Methode van de rentabiliteitswaarde
Bij de methode van rentabiliteitswaarde wordt zowel gekeken naar het verleden als de toekomst.

Vermogensverhoudingen methode
De vermogensverhoudingen methode is een variant op de methode van rentabiliteitswaarde. Het verschil is dat er een correctie aangebracht wordt op de balansstructuur van de onderneming.

Intrinsieke waarde methode
De intrinsieke waarde methode kijkt direct naar de balans van de onderneming op een bepaald moment.

Een onafhankelijke bedrijfswaardering

Bij De Ondernemingswaarde zijn we ervaren in het uitvoeren van bedrijfswaarderingen. Wij hebben de nodige kennis in huis om een bedrijf juist te waarderen. We helpen u graag bij het bepalen van de waarde van uw bedrijf en betrekken u bij het gehele proces zodat u weet waar onze specialisten op elk moment mee bezig zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie over bedrijfswaardering of plan een afspraak in.

Ondernemingswaarde-Nilgun

We helpen u graag bij het bepalen van de waarde van uw bedrijf en betrekken u bij het gehele proces zodat u weet waar onze specialisten op elk moment mee bezig zijn.