Due Diligence

Bij de overname van een bedrijf is het enorm belangrijk dat de financiële administratie van die organisatie op orde is. In een due diligence-onderzoek wordt gekeken naar economische, fiscale, juridische en financiële informatie van een onderneming of persoon. Maar wat houdt een due diligence-onderzoek nou precies in? En waarom is het doen van een due diligence-onderzoek noodzakelijk? Wij vertellen het u.

Een due diligence-onderzoek van een persoon of ondernemer is noodzakelijk zodra u als ondernemer een fusie start, of een onderneming overneemt.

Ondernemingswaarde Due Diligence

Wat is due diligence?

Tijdens een due diligence-onderzoek wordt een zorgvuldige analyse gemaakt van een persoon of een onderneming. Het geeft een volledig overzicht van alle gegevens, data en cijfers van een onderneming. Denk hierbij aan omzetcijfers, gegevens van aandeelhouders, dochterondernemingen en belangrijkste managers. Maar in een due diligence-onderzoek wordt ook gekeken naar mogelijke relaties met (economische) criminaliteit zoals belastingfraude en corruptie.

Waarom een due diligence-onderzoek uit laten voeren?

Een due diligence-onderzoek is noodzakelijk zodra u als ondernemer een fusie start, of een onderneming overneemt. Zo komt u niet voor verrassingen te staan, loopt u geen risico en weet u van te voren alle ins en outs van de onderneming.

Een due diligence-onderzoek brengt veel voordelen met zich mee: 

Wij helpen u graag!

Tijdens het realiseren van een bedrijfsoverdracht, is een due diligence-onderzoek een belangrijk onderdeel van het proces. Het onderzoek vraagt veel precisiewerk en volledige focus. Het onderzoek gaat namelijk verder dan alleen een controle en analyse van de financiële administratie. De Ondernemingswaarde heeft de juiste specialistische kennis om een due diligence-onderzoek uit te voeren zodat u als ondernemer niet voor verrassingen komt te staan.

Het onderzoek vraagt veel precisiewerk en volledige focus. Wij hebben de juiste specialistische kennis om een dit uit te voeren zodat u als ondernemer niet voor verrassingen komt te staan.