Familiebedrijf

Het hebben van een familiebedrijf is voor velen een grote droom maar het is ook zeker een complexer speelveld dan dat van andere bedrijven. Binnen een familiebedrijf zijn er veel belangen die gemanaged dienen te worden en daar kan (externe) ondersteuning erg waardevol in zijn.

Omdat er veel belangen gemanaged dienen te worden binnen een familiebedrijf, is het belangrijk hier zorgvuldig mee om te gaan. Het is een complex speelveld waarin juiste begeleiding erg waardevol is.

Ondernemingswaarde Bedrijfswaardering - Corsten Fourage

Typisch een familiebedrijf

Er zijn een aantal kenmerken waar een bedrijf aan moet voldoen om het een familiebedrijf te noemen. Zo moet tenminste 50% van de eigendom in handen zijn van een familie. Binnen de directie moeten er familieleden een rol hebben. En bij strategische besluiten moet de familie zijn invloed kunnen uitoefenen. Dit zijn een aantal feitelijke kenmerken, maar een familiebedrijf heeft ook veel typische aspecten waar je ze aan herkent. Over het algemeen zijn deze bedrijven enorm betrokken bij de (lokale) samenleving, werken ze in een hecht team van medewerkers en zit er veel emotie binnen het bedrijf.

Begeleiding binnen een familiebedrijf

Omdat er veel belangen gemanaged dienen te worden binnen een familiebedrijf is het belangrijk hier zorgvuldig mee om te gaan. Ten eerste is er het belang van familieleden die actief zijn binnen het familiebedrijf. Ten tweede is er ook het belang van familieleden buiten het familiebedrijf. Het is een complex speelveld waarin juiste begeleiding erg waardevol is. De organisatie ervaart de familiebelangen en dit mag geen negatief effect hebben op de ontwikkelingen binnen de onderneming.

Hoe kan De Ondernemingswaarde u ondersteunen?

De Ondernemingswaarde ondersteunt ondernemers met de begeleiding binnen het familiebedrijf. De begeleiding is gericht op zowel de familieleden binnen als buiten de organisatie. Wij begeleiden u met het volgende principe in ons achterhoofd: iedereen dient te beseffen dat het bedrijfsbelang altijd belangrijker is dan het familiebelang. Wat goed is voor het bedrijf is goed voor de familie. Als extern bedrijfsadviseur kun je die boodschap vaak beter overbrengen. Het gaat tenslotte om de toekomstbestendigheid van het familiebedrijf met als doel een gelukkige familie met een bedrijf om trots op te zijn.

Reeds vijftien jaar hebben wij ervaring met het werken in en voor familiebedrijven. Emoties en gevoelens binnen de familie zijn van zeer groot belang. Wij luisteren naar iedereen en wij tonen begrip voor elke situatie.

Vacatures

Wij begeleiden u met het volgende principe: iedereen dient te beseffen dat het bedrijfsbelang altijd belangrijker is dan het familiebelang. Wat goed is voor het bedrijf is goed voor de familie.