Verkoop- Aankoopbegeleiding

Bent u van plan uw onderneming te verkopen of staat u juist aan de start van de aankoop van een bedrijf? En weet u niet waar u moet beginnen met dit proces? Wij nemen al uw zorgen uit de hand en helpen u door middel van onze verkoop en aankoopbegeleiding.

Nadat de onderneming onder de loep is genomen wordt gekeken naar potentiële kopers. Uiteindelijk gaan we de onderhandelingsfase in en worden biedingen vastgesteld en de intentieverklaring beoordeeld.

Ondernemingswaarde Verkoop- aankoopbegeleiding

Verkoopbegeleiding

Uw besluit staat vast: u gaat uw bedrijf verkopen. Maar hoe verloopt een verkoopproces en wat zijn de verschillende stappen in dit proces? Bij de verkoop van een onderneming komen een aantal zaken kijken waar wij u bij kunnen helpen. Er zal ten eerste een pre-analyse moeten worden gemaakt waarbij de waardering en prognose van uw onderneming in kaart wordt gebracht. We stellen hiervoor een financieel model op. Vervolgens maken we een IM (Investerings Memorandum) waarin alle “ins en outs” van de onderneming beschreven worden. Nadat de onderneming onder de loep is genomen wordt gekeken naar potentiële kopers. Uiteindelijk gaan we de onderhandelingsfase in en worden biedingen vastgesteld en de intentieverklaring beoordeeld.

Aankoopbegeleiding

Het kan ook voorkomen dat u aan de andere kant van het proces staat. U gaat een onderneming kopen, gefeliciteerd. Dit proces verloopt anders dan de verkoop van een bedrijf en wij vertellen u hier graag meer over. We gaan ten eerste onderzoek doen naar de wensen van u, de kopende partij. Hierna gaan we potentiële interessante partijen benaderen om te bekijken of de onderneming past bij de behoefte van de koper. Wanneer de geschikte kandidaat gevonden is kan het onderhandelingsproces starten. Wij helpen u bij het kiezen van een strategie en de bedrijfswaardering. Vervolgens stellen we een intentieverklaring en financieringsplan op en doen we een due diligence onderzoek. Uiteindelijk is het tijd om de koopovereenkomst op te stellen en te ondertekenen, uiteraard met onze begeleiding.

Ondersteuning bij Verkoop- Aankoopbegeleiding

Zoals beschreven zijn de verkoop en aankoopbegeleiding beide complexe processen. U kunt bij de verkoop van uw organisatie bij ons terecht op het moment dat u al een koper heeft en om samen potentiële kopers te benaderen. Onze adviseurs begeleiden u door het gehele proces heen en zorgen dat u na het succesvol verkopen of aankopen van een onderneming niet voor verrassingen komt te staan.

Langenhuizen glas 2

We doen ten eerste onderzoek naar de wensen van u, de kopende partij. Hierna gaan we potentiële interessante partijen benaderen om te bekijken of de onderneming past bij de behoefte van de koper.