Finance & BI

Wij bieden een uitgebreid Finance & Business Intelligence (BI) pakket aan om ondernemers te ondersteunen bij het nemen van strategische beslissingen. Met onze diensten helpen wij bedrijven om hun financiële prestaties te optimaliseren en inzicht te krijgen in de belangrijkste KPI’s. Zo kunt u als ondernemer gefundeerde keuzes maken op basis van data en uw bedrijf naar een hoger niveau tillen. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen die naadloos aansluiten op uw bedrijfsprocessen en doelstellingen. Ontdek de mogelijkheden van Finance & BI door De Ondernemingswaarde.

Onze specialisten bepalen samen met u en uw medewerkers de KPI’s en zorgen voor de koppeling met het ERP-systeem en andere databronnen voor uw bedrijfsvoering en marktbewerking.

Finance & BI

Business Intelligence

Tegenwoordig hebben bedrijven slimme tools nodig om juiste zakelijke keuzes te maken. Business Intelligence (BI) helpt bedrijven bij een betere besluitvorming door het gebruik van data. Deze data bevat bedrijfsinformatie, marktinformatie en omgevingsinformatie. Deze beschikbare, historische data wordt door veel verschillende disciplines en analisten binnen het bedrijf gebruikt om een overzicht te geven van de bedrijfsprestaties. Het schetst een referentiekader voor de bedrijfsprestaties en de huidige concurrentie. Ook kunnen op basis van deze inzichten korte en lange termijn doelstellingen vormgegeven worden.

Hoe gaan wij te werk?

Samen met u zetten we uw bedrijfsstrategie om in een meetbaar actieplan, van strategie naar stuurinformatie. Wat is de behoefte met betrekking tot relevante stuurinformatie voor het management om de strategie te kunnen verwezenlijken? Onze specialisten bepalen samen met u en uw medewerkers de KPI’s (Kritische Prestatie Indicatoren). Deze factoren geven inzicht in de bedrijfsontwikkeling. Daarnaast zorgen we er ook voor dat het dashboard met alle data gekoppeld wordt met het bestaande ERP-systeem en andere databronnen die noodzakelijk zijn voor uw bedrijfsvoering en marktbewerking. Gebruiksvriendelijk en altijd up-to-date!

Welke tools gebruiken wij?

Onze specialisten werken voornamelijk met de tools Qlik en Power BI. Vanuit bestaande data maken deze tools het mogelijk om interactieve dashboards en rapporten te ontwikkelen. Deze inzichten geven sturing en structuur aan de dagelijkse werkzaamheden. Dit brengt het grote voordeel met zich mee dat besluitvorming makkelijker wordt. Beslissingen worden met de juiste informatie, die in kaart gebracht is, gemaakt. Besluiten hebben direct draagvlak ten opzichte van uw team aangezien deze gebaseerd zijn op feiten. Door middel van deze tools wordt meer inzicht verkregen binnen een bedrijf en wordt de beschikbare data beter benut om tot nieuwe inzichten te komen. Dit zorgt voor efficiënter werken met daarbij een goede workflow. Voor een optimale verbetering binnen uw bedrijf is het van cruciaal belang dat medewerkers betrokken worden binnen dit proces. Zo kunnen alle disciplines profiteren en optimaliseren.

Outsourcing financiële administratie

Veel bedrijven halen hun voordeel uit het uitbesteden van de financiële administratie. Onze experts en adviseurs kunnen u hierin ontzorgen. Benieuwd welke voordelen outsourcing met zich meebrengt en wat het u als ondernemer oplevert? Lees hier over het uitbesteden van de financiële administratie en onze administratieve dienstverlening.

Managementrapportage Finance & BI

Het grote voordeel is dat besluitvorming op basis van de juiste informatie makkelijker wordt. Dit zorgt voor efficiënter werken met daarbij een goede workflow.

De ondernemingswaarde

Wij werken volgens onze financieringsstructuur:

Wij begeleiden bedrijven bij het optimaliseren van hun businessmodel. Een gezond businessmodel is essentieel voor de toekomst van uw bedrijf: er kan geïnvesteerd worden. Ook is het belangrijk dat een bedrijf een buffer kan opbouwen voor onvoorziene kosten of een langdurige crisis.

Wij kijken naar de financieringsstructuur van uw bedrijf. Contracten, looptijden, ratio’s, de zekerheden en onderpanden. Onze specialisten bestuderen het allemaal. Als het interessant is om herfinanciering toe te passen, begeleiden wij u hierbij. Een gezonde balans tussen het eigen en vreemd vermogen en activa en passiva is hierbij van cruciaal belang.

Wilt u meer weten over outsourcing of Business Intelligence? Neem contact met ons op. Onze adviseurs en specialisten staan voor u klaar.