Bedrijfsfinanciering

Voor het realiseren van zakelijke plannen is vaak geld nodig, oftewel een bedrijfsfinanciering. Maar wat is een bedrijfsfinanciering nu precies en hoe werkt het? Welke verschillende soorten financieringen zijn er en naar wat bent u op zoek? Wij adviseren u graag in uw zoektocht naar de juiste financiering.

Wanneer u (nog) niet beschikt over de middelen voor een investering of zakelijke kosten, kunt u een beroep doen op een bedrijfsfinanciering. Het dient als zakelijke lening die u als ondernemer kunt afsluiten.

DSC05420-2ZW kopiëren

Wat is een bedrijfsfinanciering?

Het kan zijn dat u als ondernemer graag een investering wilt doen of nog zakelijke kosten moet voldoen. Wanneer u op dat moment niet beschikt over de (financiële) middelen, kunt u een beroep doen op een bedrijfsfinanciering. Onder een investering valt het starten van uw eigen onderneming, het financieren van werkkapitaal, internationale ambities of innovatie. Een bedrijfsfinanciering dient dan als (zakelijke) lening die u als ondernemer kunt afsluiten.

Er worden duidelijke afspraken gemaakt rondom het afsluiten van een financiering. Zaken zoals het bedrag, de terugbetaaltermijn en de rente worden bepaald. Het exacte percentage van de rente is afhankelijk van drie factoren: het onderpand, uw risicoprofiel en de marktrente. Deze financiering kunt u bijvoorbeeld regelen via de bank of andere kredietverstrekkers. Denk ook aan vormen zoals crowdfunding of leasing.

Hoe vraag ik een bedrijfsfinanciering aan?

Vaak regelt u een financiering met de bank. In sommige gevallen is het ook mogelijk om bij de overheid aan te kloppen. U heeft als ondernemer wellicht recht op bepaalde subsidies of andere regelingen. Wij van De Ondernemingswaarde ontzorgen u graag op dit gebied en nemen het werk voor u uit handen.

Vormen van bedrijfsfinanciering

Er zijn verschillende vormen van bedrijfsfinancieringen die u kunt aanvragen. De mate van de financiering hangt vaak af van in welke fase het bedrijf zich bevindt. De ene investering vraagt om meer middelen dan de andere investering. Hier een aantal vormen op een rijtje:

  • Bancaire financieringen, zoals bijvoorbeeld een bedrijfslening, bankgarantie of zakelijk krediet bestaande uit rekening courant krediet en debiteurenfinanciering.
  • Crowdfunding, u haalt geld binnen via het groter publiek. Mensen of partijen die graag willen investeren in uw mogelijke plannen of business.
  • Leasing, een zakelijke lease. Financial lease en operational lease.
  • Investeerders, zoals kennissen, vrienden of familie.
  • Subsidies via de overheid.

De Ondernemingswaarde

Wij van De Ondernemingswaarde adviseren en ontzorgen u graag met het regelen en aanvragen van financieringen. Door jarenlange ervaring op het gebied van bedrijfsfinanciering helpen onze adviseurs en interimmers u met een financiering op maat.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of bekijk ons bedrijfsadvies in abonnementsvorm.

Door jarenlange ervaring op het gebied van bedrijfsfinanciering helpen onze adviseurs en interimmers u met een financiering op maat.