Digitalisering

Als bedrijf ontkomt u tegenwoordig bijna niet meer aan digitalisering. We leven in een digitale samenleving waarin de toekomst alleen maar meer digitale ontwikkelingen met zich meebrengt. Als ondernemer moet u hier op inspelen met uw bedrijf. Maar hoe? Wij van De Ondernemingswaarde adviseren en helpen u hier graag bij.

Digitalisering brengt veel voordelen met zich mee zoals tijdsbesparing een betere bereikbaarheid, kostenbesparing, geoptimaliseerde processen en zelfs maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wat is digitalisering?

Digitalisering betekent eigenlijk het digitaliseren van data. Dus fysieke data die omgezet wordt naar digitale data bij bijvoorbeeld processen. Maar digitalisering kent natuurlijk een bredere definitie dan alleen deze. Zie het als het moderniseren van processen binnen een bedrijf.

Wat zijn de voordelen van digitalisering? Allereerst worden met het digitaliseren van processen minder menselijke fouten gemaakt en krijgt u meer en gemakkelijker inzicht in belangrijke data van processen. Maar digitalisering brengt nog meer voordelen met zich mee. Denk aan de tijdsbesparing die het oplevert, verbetering in bereikbaarheid, automatiseringen, maatschappelijk verantwoord ondernemen; u vervangt veel papierwerk door digitale systemen. Maar ook financiële voordelen zoals kostenbesparing of het besparen van werkkrachten.

Waarom is digitalisering belangrijk voor uw bedrijf?

Waarom zou u als ondernemer aan de slag gaan met digitalisering? Het roept vaak een hoop vragen en onduidelijkheid op en brengt veel uitdagingen met zich mee. Toch is het goed om als bedrijf hier aandacht aan te besteden. Digitalisering zorgt voor geoptimaliseerde processen, efficiënter werken en een beter bedrijfsproces. Het team gaat er beter door presteren en binnen een bedrijf komt meer ruimte en bereidheid om aan de slag te gaan met innovatie. Keuzes en besluiten kunnen beter gemaakt worden, maar belangrijker nog is dat het zorgt voor nieuwe klanten via online kanalen.

Vaak wordt digitalisering gezien als ingewikkeld en wordt er vrijwel direct gedacht aan grote investeringen zoals robotisering. Maar digitalisering kan al vrij gemakkelijk plaatsvinden. Denkt u eens aan het inscannen van documenten, het online uitwerken van diverse zaken of starten met online verkoop. Kortom, het is nooit te laat voor een bedrijf om te starten met digitalisering. Haal er uw concurrentievoordeel uit.

Digitaliseren in een paar stappen

Zoals we al eerder benoemde hoeft digitalisering niet meteen ingewikkeld te zijn. Maar u moet wel de juiste kennis in huis hebben of in huis halen. Hierbij een aantal belangrijke stappen voor het digitaliseren van een bedrijf:

Stap 1: Maak een plan van aanpak en beschrijf wat u wilt digitaliseren binnen uw bedrijf.
Stap 2: Ben op de hoogte van de wetgeving die digitalisering met zich meebrengt.
Stap 3: Investeer in de juiste soft- of hardware en systemen. Dit zal het proces van digitaliseren vereenvoudigen.
Stap 4: U bent klaar om aan de slag te gaan met digitalisering.

De Ondernemingswaarde

Heeft u nog niet de juiste kennis in huis, maar wilt u wel aan de slag of verdere stappen maken op gebied van digitalisering? Wij adviseren u graag hierover. Onze adviseurs en interimmers kijken naar een digitalisering voor u op maat. Met onze jarenlange ervaring op gebied van digitalisering binnen bedrijven gaan wij gericht voor u aan de slag.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of bekijk ons bedrijfsadvies in abonnementsvorm.

Vv Wetering Boxtel

Vaak wordt digitalisering gezien als ingewikkeld en wordt er vrijwel direct gedacht aan grote investeringen zoals robotisering. Maar digitalisering kan al vrij gemakkelijk plaatsvinden.