Digitalisering

Als bedrijf ontkomt u tegenwoordig bijna niet meer aan digitalisering. We leven in een digitale samenleving waarin de toekomst alleen maar meer ontwikkelingen met zich meebrengt. Als ondernemer moet u hier op inspelen met uw bedrijf. Maar hoe? Wij van De Ondernemingswaarde adviseren en helpen u hier graag bij.

Digitalisering brengt veel voordelen met zich mee zoals tijdsbesparing een betere bereikbaarheid, kostenbesparing, geoptimaliseerde processen en zelfs maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Digitalisering Employer Branding

Wat is digitalisering?

Digitalisering omvat het proces van het omzetten van fysieke data naar digitale data, met als doel het moderniseren van processen binnen een bedrijf. Naast het verminderen van menselijke fouten en het verkrijgen van meer inzicht in belangrijke data van processen, biedt digitalisering ook andere voordelen. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor tijdsbesparing, verbeterde bereikbaarheid, automatisering en maatschappelijk verantwoord ondernemen door het vervangen van papierwerk met digitale systemen. Bovendien kunnen er financiële voordelen zijn, zoals kostenbesparing en besparing van werkkrachten.

Waarom is digitalisering belangrijk voor uw bedrijf?

Als ondernemer kunt u zich afvragen waarom u aan de slag zou moeten gaan met het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Dit kan een hoop vragen en uitdagingen met zich meebrengen, maar het is wel degelijk de moeite waard. Digitalisering kan namelijk zorgen voor geoptimaliseerde processen, efficiënter werken en een beter bedrijfsproces. Door digitalisering presteert het team beter en wordt er meer ruimte en bereidheid gecreëerd om aan de slag te gaan met innovatie. Bovendien kunnen keuzes en besluiten beter worden gemaakt en kan digitalisering leiden tot het bereiken van nieuwe klanten via online kanalen.

Vaak wordt gedacht dat digitalisering ingewikkeld is en gepaard gaat met grote investeringen zoals robotisering. Maar dit kan al vrij gemakkelijk plaatsvinden, bijvoorbeeld door het inscannen van documenten, het online uitwerken van diverse zaken of door te starten met online verkoop. Kortom, het is nooit te laat om te beginnen met digitalisering en het kan u zelfs een concurrentievoordeel opleveren.

Digitaliseren in een paar stappen

Zoals we al eerder benoemde hoeft de digitalisatie van jouw bedrijfsprocessen niet meteen ingewikkeld te zijn. Maar u moet wel de juiste kennis in huis hebben of in huis halen. Hierbij een aantal belangrijke stappen voor het digitaliseren van een bedrijf:

Stap 1: Maak een plan van aanpak en beschrijf wat u wilt digitaliseren binnen uw bedrijf.
Stap 2: Ben op de hoogte van de wetgeving die digitalisering met zich meebrengt.
Stap 3: Investeer in de juiste soft- of hardware en systemen. Dit zal het proces van digitaliseren vereenvoudigen.
Stap 4: U bent klaar om aan de slag te gaan met digitalisering.

De Ondernemingswaarde

Heeft u nog niet de juiste kennis in huis, maar wilt u wel aan de slag of verdere stappen maken op gebied van digitalisering? Wij adviseren u graag hierover. Onze adviseurs en interimmers kijken naar een digitalisering voor u op maat. Met onze jarenlange ervaring op gebied van digitalisering binnen bedrijven gaan wij gericht voor u aan de slag.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of bekijk onze LinkedIn-pagina voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.

Vv Wetering Boxtel

Vaak wordt digitalisering gezien als ingewikkeld en wordt er vrijwel direct gedacht aan grote investeringen zoals robotisering. Maar digitalisering kan al vrij gemakkelijk plaatsvinden.