Managementrapportage

Wij leggen u graag uit wat een managementrapportage is en welke voordelen het ontwikkelen van deze rapportage met zich meebrengt. Onze adviseurs en interimmers adviseren en ontzorgen u graag op het gebied van het opstellen van een managementrapportage voor uw bedrijf.

Het doel van een managementrapportage is inzichten geven en besluitvorming makkelijker maken tijdens vergaderingen met het management.

Managementrapportage

Wat is een managementrapportage?

Een managementrapportage is eigenlijk niets meer dan een overzicht van de belangrijkste financiële gegevens van uw bedrijf. Het doel van deze rapportage is het geven van inzichten en besluitvorming makkelijker maken tijdens vergaderingen met het management. Door zaken zoals de voortgang, doelstellingen en andere belangrijke resultaten en prognoses te rapporteren blijft de directie binnen het bedrijf constant op de hoogte. Ook kan er worden teruggekeken naar verbetering, optimalisatie en waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn binnen een bedrijf.

Hoe maakt u een managementrapportage?

Belangrijk bij het opstellen van deze stuurinformatie is niks achterhouden. De belangrijke zaken moeten er tijdens deze rapportage echt uitspringen. Breng alles in beeld zodat dit een realistisch beeld geeft van hoe de organisatie ervoor staat. Zet de financiële inzichten op een rijtje en breng de KPI’s en doelstellingen onder de aandacht. Bij het rapporteren is het belangrijk dat u zowel vooruit als achteruit kijkt. Deze rapportage wordt vaak maandelijks, tweemaandelijks of per kwartaal opgesteld.

Hieronder een aantal belangrijke zaken die meegenomen dienen te worden in de rapportage:

  • Resultaten, zowel de behaalde resultaten als de nog te behalen resultaten worden meegenomen in de rapportage
  • Begroting
  • Samenvatting van financiële rapportage, geef een overzicht van de belangrijkste zaken zoals behaalde omzet, budgetten en prognoses
  • Doelstellingen en KPI’s

Wat zijn de voordelen van deze rapportage?

Tot slot de voordelen van de rapportage. Het opstellen van een managementdashboard verduidelijkt en maakt besluitvorming makkelijker tijdens (directie)vergaderingen. Door middel van de rapportage is het managementteam relatief makkelijk op de hoogte gesteld van belangrijke zaken zoals budgetten, doelstellingen en prognoses. Samengevat is de managementrapportage een document waar de belangrijkste financiële ontwikkelingen en cijfers in staan. Ook kan op basis van deze rapportage gestuurd worden op KPI’s.

Wilt u meer weten over de inhoud van een managementrapportage of volledig ontzorgd worden hierin? Neem dan contact met ons op. Een van onze adviseurs kijkt graag met u mee.

Managementrapportage Finance & BI

Belangrijk bij het opstellen van een managementrapportage is niks achterhouden. De belangrijke zaken moeten er tijdens deze rapportage echt uitspringen.